Tehničar multimedija

multimedija01Tehničar multimedija je obrazovni profil četvrtog stepena stručnosti i spada u novije profile u području rada Elektrotehnika. Nastavni planovi i programi su usklađeni sa aktuelnim trendovima u informacionim tehnologijama.

Elektrotehničar računara

racunari01Računari su realnost današnjeg vremena i neophodan alat u raznim oblastima ljudske delatnosti. Svakom čoveku pogotovu mladom, danas je potrebno informatičko obrazovanje, minimalno na osnovnom nivou. Za one koji bi malo više da upoznaju računare, savladaju hardverske osnove, nauče programiranje i upotrebu raznih programskih paketa iz raznih oblasti, ovaj smer je pravi izbor. 

Elektrotehničar energetike

multimed280 2Elektrotehničar energetike je zanimanje četvrtog stepena stručnosti koje omogućuje zaposlenje odmah posle srednje škole, kao i prohodnost za studiranje na visokoškolskim ustanovama, pod uslovima koje te ustanove propisuju.

Autoelektričar

autoelektricar01Autoelektričar je zanimanje trećeg stepena stručnosti koje omogućuje zaposlenje odmah posle srednje škole. Ovo je pravo zanimanje za one koji vole elektroniku i automobile, a uz neposredan rad i sticanje veština i znanja već u školi,

Elektroinstalater

slika 03Elektroinstalater je trogodišnje zanimanje u kojem ćete biti osposobljeni za održavanje, popravku i izvođenje električnih instalacija, kao i popravkom svih vrsta električnih uređaja i aparata. Tu spadaju i priključci za potrošnju električne energije, svetla, osigurači, utikači, prekidači, vezivanje vodova, priključivanje kabolova, montažni i demontažni poslovi za elektroinstalacije i drugo.

Isto tako, elektroinstalater se bavi i izradom instalacionog pribora i uređaja, izradom razvodnih tabli, mernih grupa, komandnih tabli i pultova. Ugrađuje i zamenjuje električna brojila, sklopke, automate i uređaje za merenje.

Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje

termicki01Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje je zanimanje koje upisujemo od 2014. godine. Omogućuje zaposlenje odmah posle srednje škole  ili pokretanje sopstvenog biznisa.

Izborom ovog zanimanja postiže se: 

    • Učenici stiču znanja o električnim instalacijama u domaćinstvu i industriji neophodnim za obavljanje praktičnog rada u oblasti termičkih i rashladnih uređaja.