Kategorija: Učenički parlament

mat turn 2012 pobed

Maturski turnir 2012. Pobednici turnira.

Maturski turnir se po prvi put organizovao u našem gradu, a ideja je potekla upravo iz Mašinsko-elektrotehničke škole. Cilj ovog turnira je da se pomogne maturantima kojima je materijalna pomoć potrebna u vezi sa troškovima mature. Ovu našu humanu zamisao podržali su učenički parlamenti Ekonomske i Tehnološke škole, te smo u ovoj školskoj 2011/2012. godini organizovali turnir u malom fudbalu između učenika ove tri škole. Učestvovalo je 8 ekipa, a utakmice su se igrale u sali Mašinsko-elektrotehničke škole od 10.5.2012. do 12.5.2012. Sakupljeno je oko 15.000 dinara od prodaje ulaznica koje su iznosile 50 dinara i od kotizacije u iznosu od 100 dinara po učesniku. Ovaj novac će se podeliti na tri dela, tj. trima školama i poslužiće da se uplati matursko veče učenicima kojima je materijalna pomoć potrebna.

mat turn 2012 finale

Maturski turnir 2012. Finalisti turnira.

Zamisao nam je da ovaj turnir postane tradicija i da se svake godine dopunjuje nekim novim disciplinama. Ove godine je organizovan turnir u malom fudbalu, a pobednička ekipa je iz Mašinsko-elektrotehničke škole, odeljenje 4-1.

Ovaj turnir su obeležile pozitivna atmosfera i takmičarski duh, kao i učenička solidarnost. Svi učenici su dobili majice naših sponzora, te je svaka škola imala majice u drugoj boji. Firme koje su nam izašle u susret i obezbedile majice za sve učenike su: Mihajlović, Salon nameštaja Mica i Matox. Svi učenici su dobili sokove od Bahusa, a najbolje dve ekipe slatke pakete Paraćinke Paraćin, dok je pobedničkoj ekipi Srpska fabrika stakla obezbedila pehar, koji će se čuvati u njihovoj školi do narednog turnira.