Maratonci trče počasni krug - Sunovrat

Snimak predstave odigrane 22. septembra 2012.godine u Pozorištu Paraćin.  

U kratkom filmu, koji je napravio učenik Nikola Radulović, predstavljeni su učenici koji su igrali u predstavi, prikazan je tok pripreme predstave, kao i nekoliko isečaka sa premijere, održane 14. juna 2012. godine.

Kategorija: Dramska sekcija

biliDramska sekcija Mašinsko–elektrotehničke škole je rešila da vas počasti pozorišnom adaptacijom kultnog filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“.

Marljivi Laki, neprihvaćen Mirko, ozbiljan Milutin, kritikujući Aksentije i zabavni Maksimilijan će se ponovo boriti protiv porodice neustašivog Bilija Pitona, ali sada na daskama koje život znače.

Baveći se nečasno grobarskim zanatom, iskopavajući i prodajući sanduke, ove dve porodice su zakoračile na put zla, koje ih je nemilosrdno vodilo u propast i sunovrat. U želji da se domognu para i što većeg prestiža, a nespremni da prepoznaju signale koji su ukazivali na propast, pogazili su sva moralna načela: ljubav, poštovanje, poštenje, bliskost, prijateljstvo. Na savesti nose izdaju, preljubu, nerazumevanje, nepoštenje, pa čak i ubistvo. Priča se završava tragično – smrću gotovo svih junaka.

Poruka koja se iz ovoga može izvući je da ne treba činiti zlo, jer će nas čak i najmanje zlodelo odvesti u svet nepoštenih i loših ljudi, moralnih otpadnika i ubica, pa ćemo i sami postati takvi.

Pored ove, članovi dramske sekcije su sebi potvrdili tačnost još jedne mudrosti - da se upornost uvek isplati.

grupna

Da je tako, možete se i sami uveriti na premijeri.

poster veci

VIDIMO SE NA PREMIJERI U ČETVRTAK 14. JUNA U 19H U PARAĆINSKOM POZORIŠTU!

S POŠTOVANJEM,
ČLANOVI DRAMSKE SEKCIJE