Kategorija: Svetosavska nedelja

И ове године у нашој школи обележена је и прослављена школска слава – Свети Сава у оквиру Светосавске недеље, која је трајала од 27.1-1.2.2013. године. Свечана прослава уз сечење колача и приредбу драмске секције наше школе одржана је у недељу, 27.1.2013. године у амфитеатру.

Светосавска недеља је обухватала: литерарни, ликовни и мултимедијални конкурс .

Најбољи литерарни рад на тему: Људи одлазе, дела остају написао је Петар Димитрис Алановић, ученик 1/1 одељења, док је најбољи ликовни рад предао Бојан Митић, ученик 2-3 одељења. У оквиру мултимедијалног конкурса биле су две категорије. У категорији: Слика или PowerPoint презентација прво место је освојио Радуновић Никола из 4/1, а у категорији: Анимација или видео прво место је освојио Крстић Милош из 4/1.

Поред наградних конкурса организован је и Трећи хуманитарни турнир између ученика и наставника, што је постала традиција наше школе. Нажалост, у сваком одељењу постоји ученик коме је материјална помоћ потребна. Од 2010. године ми настојимо преко Ученичког парламента да таквим ученицима колико-толико школске дане начинимо безбрижнијим. И ове године смо сакупљали новац од котизације у износу од 100 динара и од продаје карата у износу од 50 динара, и тако смо сакупили 9.550 динара.

Као и претходних година наши ученици и наставници могли су да се надмећу у следећим дисциплинама: МАЛИ ФУДБАЛ, СТОНИ ТЕНИС, ШАХ И ПЕС. Победничка екипа у малом фудбалу је из одељења 3/2, а сачињавали су је: Волин Владимир, Савић Стефан, Мирковић Милосав, Миленковић Владан, Ђорђевић Александар и Вићић Александар. С њима у финалу играла је екипа из одељења 3/1 у саставу: Костић Стефан, Шљивић Милош, Шаља Никол, Миловановић Никола 1-4, Годић Александар, Милосављевић Милош и Динић Иван. Најбољи стрелац на турниру био је Костић Стефан из 3/1 са девет постигнутих голова.

Победник у стоном тенису је Мирковић Милан из 2/1, док су другопласирани и трећепласирани из 1/2 одељења: Тодоровић Александар и Миленковић Невен.

Турнир у шаху завршио се победом Младена Павловића из 1/3 одељења, док је други Стефан Савић из 2-1, а трећи Савић Александар из 2-6.

Турнир у ПЕС-у завршен је победом Миловановић Јована из 3-1, док је другопласирани био Волин Владимир из 3-2.

Честитамо свим првопласираним ученицима, али и свима онима који су учествовали и били део ове хуманитарне организације.

Захваљујемо нашим спонзорима: Теретани Арена, Бахусу и Машинско-електротехничкој школи, који су обезбедили награде за првопласиране.

Такође, захваљујемо свим наставницима који су учествовали у турниру и помогли његову реализацију: Александри Јовановић, Игору Јевтићу, Момчилу Томићу, Ивану Станичкову, Драгани Живановић, Зорану Тасићу, Слободану Стојадиновићу и директорки школе Александри Ђорђевић.

Svetosavski humanitarni turnir 2013