Maratonci trče počasni krug - Sunovrat

Snimak predstave odigrane 22. septembra 2012.godine u Pozorištu Paraćin.  

U kratkom filmu, koji je napravio učenik Nikola Radulović, predstavljeni su učenici koji su igrali u predstavi, prikazan je tok pripreme predstave, kao i nekoliko isečaka sa premijere, održane 14. juna 2012. godine.

Kategorija: Dramska sekcija

Predstava „Kako da osvojim Mariju“ učenika Mašinsko-elektrotehničke škole premijerno je izvedena 8. maja u Pozorištu Paraćin. U dogovoru sa Učeničkim parlamentom, rešeno je da predstava bude humanitarnog karaktera, a sav prikupljen novac podeljen je učenicima naše škole kojima je materijalna pomoć neophodna.

Sala je bila prepuna, svi su uživali u replikama mladih glumaca i danima nakon predstave sređivali utiske o njoj. Lagana, šaljiva „do suza“, a opet ljubavna i poučna, predstava je objedinila poznate scene iz serije „Ljubav na seoski način“, crtani film o Aladinu, animiranu satiru „Jet Set“, scenu sa duhom iz „Novogodišnjeg miksa bajki“ od Kuguarsa, kao i scenu iz emisije „Saturday night“ u kojoj glumci plešu kao Džim Keri.

Ovacije je izazvala neočekivana pojava Elvisa i Dragorada Maleševića, a Pepeljuga, Julija i Ana Karenjina su, ženstveno i ljupko, na kraju predstave, dale mladom Nemanji „recept“ za ljubav. Nakon svih nedaća kroz koje je prošao pokušavajući da osvoji Mariju, osvaja je pesmom za koju je inspiracija bila upravo njegova ljubav prema njoj.

Predstava je prožeta muzikom, ali i plesom, klasičnim i modernim, koji su mladi glumci izveli poput pravih profesionalaca, a Dimitris Alanović je izvođenjem pesme „Zajdi, zajdi“ prisutne ostavio bez daha. Prisutna je i retrospekcija koja baku i deku odvodi u mladost i sa nostalgijom ih podseća na njihov prvi susret. Staro i novo, tradicionalno i moderno, komično i nostalgično, sve to je objedinjeno kroz ovu predstavu u jednu simpatičnu celinu.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da brzo i lako spremimo izvođenje predstave: kolektivu MEŠ-a, Pozorištu i Kulturnom centru Paraćin.

Dramska sekcija MEŠ