09
jun 2014
Kategorija: Slava Stojanov

I ponovo smo bili oduševljeni novom predstavom učenika Mašinsko-elektrotehničke škole iz Paraćina.

,,THE THEATAR FULL’’

Pozorište je bilo puno, čak i balkon, a predstava je ostvarila i humanitaran karakter kroz novčani doprinos gledalaca.

slava01

Mnogi su želeli da vide svoje drugove i drugarice u novim ulogama, a ,,nagrada“ je bila veća od očekivane.

,,Školske predstave’’, ili predstave za učenike, obično prati nestrpljenje, izlasci iz sale, dobacivanja!

Ali ovoga puta, skoro sat i po, koliko je predstava trajala, proteklo je veoma brzo, nestrpljenja nije bilo i niko nije ni pomišljao da izađe.

Dobacivanja. O da, bilo je. A da li je smetalo. Ne, nimalo.

I to je novi i veliki kvalitet predstave. Takozvana ,,interakcija’’ sa publikom, ili kao da takve razlike, distance, podele nije ni bilo. Kao da su se svi oslobodili i učestvovali u predstavi. Bilo je smeha, bilo je radosti.

slava03

Tekst i čitav aranžman delo su mlade profesorke Snežane Danilović, koja se hrabro uhvatila u koštac sa svime što podrazumeva organizovanje ovakve predstave. Tekst, podela uloga, režija, kostim, scenografija, svetlo, muzika, rekviziti, plakat, organizacija dela... I sve ovo, baš sve treba pohvaliti. I ova je i bila i nije bila samo predstava učenika. Ovo je bilo prava ozbiljna predstava. Stvoreni su likovi o kojima se priča. Ovacije su doživeli: baka, izuzetan talenat, Nemanja, Marija, Milica, Elvis, Drakče, Dimitris, deda, duh. Puno je likova i svi skoro ravnopravno donose oduševljenje publici. Na sceni smo videli i Anu Karenjinu, Juliju i Ofeliju. Oduševljavali smo se našim mentalitetom, komičnim scenama i situacijama. Tome doprinose i puno zanimljivih rešenja, npr. kako je pročitana ljubavna pesma, situacija u automobilu iz njihove prethodne predstave „Maratonci trče počasni krug“…

slava04

Svima, svima koji su učestvovali - pohvale.

I šta dalje? Želimo da ih ponovo vidimo.

I za sve ovo, i zbog toga što predstava ovako deluje, čestitamo vrednom i ozbiljnom uredniku - Snežani Danilović.

Slava Stojanov