Kategorija: Učenici

slika 01

Планови и програми наставницима неки пут не дозвољавају да се посвете креативности и таленту ученика колико би то они желели. Неки пут наставници нису ни свесни кад уђу у учионицу колико ту има скривених талената, а ово Новогодишње вече поезије у нашој школи је прилика да се њима да простор да покажу своје умеће, али и да добију подршку својих наставника да наставе да развијају свој таленат. Увек се одушевимо топлином речи, бистрином ума и ширином мисли наших ученика, што је потврдило и ово вече.

Новогодишњу атмосферу у Машинско-електротехничкој школи употпунило је Новогодишње вече поезије, које је одржано 28.12.2015. године с почетком у 18:30.

Slika 02

Да је поезија језик душе који повезује и технику и уметност, потврдили су наши ученици са својим професорима, директорком Слађаном Богдановић и гошћом ове вечери, директорком ОШ "Стеван Јаковљевић", Снежаном Танић, рецитујући своје стихове, али и најлепше стихове светске и српске књижевности.

slika 03

Наша гошћа Снежана Танић је рецитовала своје песме "Будна" и "Постојим", које су штампане у зборнику књижевних радова "Лепеничко ђурђевдарје". Директорка наше школе, Слађана Богдановић, присутнима је одрецитовала на руском Татјанино писмо Оњегину.

slika 04

За пријатну и поетичну атмосферу био је задужен професор Славољуб Стојанов који је водио програм и рецитовао своје стихове из збирки "Магија" и "Пролеће", које је приредио са Весном Митровић, као и стихове Миомира Стојанова из збирке "Тишином ноћи отварам ти врата".

slika 05

Своју песму "Нисам више своја" из збирке "Све за љубав" поделила је са присутнима и професорка Александра Сретеновић.

slika 07

Први пут пред публиком одрецитовале су своје песме ученице наше школе Биљана Миљковић и Милица Мијајловић .

slika 06

Професорке српског језика и књижевности Валентина Гојовић, Александра Сретеновић и Слађана Јовановић помогле су ученицима око одабира песама и интерпретације истих.

slika 08

Све песме је на гитари пратио Ђорђе Коцић.

slika 09

Вече поезије је затворила наша ученица Милица Дојчиновић отпевавши изворну песму. Наши ученици смера Електротехничар мултимедија Илија Димитријевић и Мирослав Ђорђевић били су задужени за звук и снимање.

Хвала за ово дивно и несвакидашње вече у нашој школи. Уживали смо.