Kategorija: Učenici

petnicari500

Na preporuku profesora Igora Jevtića, troje naših učenika odeljenja 2-2 (elektrotehničar računara) konkurisalo je za učešće na seminarima u Istraživačkoj stanici Petnica. Samo najbolji među najboljima zasluže priliku da na ovaj način prošire svoja znanja i bave se istraživačkim radom u najprestižnijoj obrazovnoj ustanovi u našoj zemlji.

Prenosimo vam njihove utiske o prijemu na seminare.

Marija Maletić:
"Ako ćemo iskreno, bilo me je strah da se prijavim. Mislila sam da u Petnicu idu prepametna deca, neki fenomeni, i mislila sam da tamo nemam šanse, jer sebe ne smatram takvom.
Petnica mi je san od kada sam čula za nju. Dobila sam predlog profesora i odlučila da probam. Mislila sam da neću biti pozvana, ali je ipak postojao mali tračak nade. Stalno sam proveravala svoj mejl, ali nije bilo poruke. Ali jednog dana u školi, profesor programiranja mi je saopštio radosnu vest – pozvana sam! Bila sam presrećna.
Prijavila sam se prvenstveno da bih proširila svoja znanja iz što više oblasti. Smatram da tamo mogu naučiti dosta toga. Takođe, želim da upoznam što više ljudi i steknem nove prijatelje".

Đorđe Milanović:
"Petnicu zamišljam kao mesto sa puno mladih i ambicioznih ljudi, koji vole isto što i ja. Prijavio sam se da bih radio sa takvim ljudima, naučio mnoge stvari, a isto tako, pored rada i truda, da bih stekao nova prijateljstva.
Od Petnice očekujem jedno nezaboravno iskustvo, puno učenja i druženja".

Miloš Jeremić:
"U Petnicu sam se prijavio da bih naučio nešto novo i proširio svoja znanja, da bih stekao nove drugove koji vole matematiku isto kao i ja. Pored učenja, očekujem i dosta druženja i neka nova iskustva".

Ponosni smo na vas!